Permanente make-up (PMU)

Permanente make-up

Het perfecte accent op uw natuurlijke schoonheid

Permanente make-up is er voor iedereen die er op alle momenten, dag en nacht, verzorgd uit wil zien.

Tijdens het sporten, wanneer u op vakantie uit zee of uit het zwembad komt, permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit.

Permanente make-up is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up.

Permanente make-up kan worden toegepast op wenkbrauwen, lippen of oogleden en blijft zitten tot 3 jaar of meer.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up ook wel dermatografie genoemd, is het aanbrengen van pigmenten vlak onder het huidoppervlak. Door middel van ultradunne, steriele naalden wordt er een huidvriendelijke pigmentstof in de lederhuid aangebracht. Hierdoor ontstaat er een semi- permanente tatoeage in de huid met als doel het uiterlijk en zelfbeeld van de cliënt te verbeteren. Permanente make-up lijkt qua techniek op het zetten van een tatoeage, maar het verschil met een echte tatoeage is, dat deze in de diepere huidlagen wordt geplaatst. Permanente make-up is oppervlakkiger en hierdoor nooit definitief, na verloop van tijd vervaagt de kleur en dient de behandeling te worden herhaald.

Cosmetische & medische permanente make-up

Permanente make-up kan zowel cosmetisch als medisch gezien, wenselijk zijn. Medische permanente make-up wordt toegepast bij aandoeningen als Alopecia, maar ook om littekens en brandwonden minder zichtbaar te maken, of na een borstreconstructie. Tevens wordt deze techniek toegepast voorafgaand aan een chemobehandeling, omdat de wenkbrauwharen na deze behandeling uitvallen.

Wenkbrauwen

 • Hairstrokes techniek. Bij de hairstrokes techniek worden er fijne haartjes over elkaar heen gepigmenteerd waardoor er een 3D- effect ontstaat, net als bij natuurlijke wenkbrauwen. Deze techniek zorgt ervoor dat de wenkbrauwen er natuurlijk uit komen te zien.
 • Schaduwtechniek. Bij de schaduwtechniek, ook wel ‘Powderbrows’ genoemd, wordt er een zachte schaduw gecreëerd, wat zorgt voort een mooi, vol en natuurlijk effect. Bij de keuze voor de schaduwtechniek kan er gebruik worden gemaakt van de Ombré techniek. Hierbij is de wenkbrauw bij de neusbrug poederig en transparant en wordt naar de uiteinden toe voller en strak. Er wordt van licht naar donker gewerkt.
 1. Ogen
 • Eyeliner. Bij een eyeliner wordt er een lijntje boven de wimperrand geplaatst. Voorafgaand aan de behandeling wordt de dikte van de te plaatsen eyeliner bepaald. Tevens wordt er gekeken welke vorm het beste bij het oog past. De eyeliner kan zowel op de bovenste als onderste wimperrand worden geplaatst.
 • Infralash. Infralash is een dun lijntje tussen de aanzet van de wimperhaartjes. Hierdoor wordt de wimperrand voller. Een Infralash oogt natuurlijk en geeft tegelijkertijd een heldere, frisse uitstraling. Deze behandeling is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Bij mannen worden er meestal subtiele stipjes tussen de aanzet van de wimpers gezet. Hierdoor ontstaat er een open blik, zonder een ’make-up’ effect. De dikte van de Infralash wordt in overleg met de cliënt bepaald.

Lippen

 • Permanente make-up voor de lippen kan asymmetrische lippen opties symmetrisch maken, kan smalle lippen voller doen ogen en kan vale lippen meer kleur geven. De pigmenten voor de lippen zijn heel divers van echte fellere lipstickkleuren tot zeer natuurlijke kleuren, waarbij het anderen niet opvalt dat je permanente make-up hebt om de vorm of kleur van je lippen te corrigeren. Wanneer de huid om de lippen meer rimpels krijgt, blijft lippenstift steeds lastiger op de goede plek. Hier biedt permanente make-up voor de lippen een hele mooie uitkomst.
 • U kunt kiezen voor een liplijn, een lipshadow en full-lip.
 • De liplijn is een lijntje op de rand van de lippen.
  Een lipshadow is een lijntje op de rand van de lippen dat uitgeschaduwd wordt naar het midden. Deze techniek is vooral geschikt om de vorm van de lippen te verfraaien. Het geeft tevens een soort Ombré effect, van een tint naar de natuurlijke lipkleur. Zie als voorbeeld de foto’s hieronder.
  Full-lips is het volledig inkleuren van de lippen. Deze techniek is vooral geschikt voor mensen die zowel de vorm als de gehele kleur van de lippen willen verfraaien.

Tepel- en tepelhofreconstructie

 • 3D-techniek. Het reconstrueren van de tepel of tepelhof is mogelijk als deze na een borstreconstructie geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen. Door middel van 3D- techniek kan er een nieuwe tepelhof worden gecreëerd of kan de bestaande tepel worden gecorrigeerd.
 1. Hypopigmentatie

Een medische tatoeage is geschikt voor de behandeling van lichte vlekken op de huid, die zijn ontstaan doordat het pigment op deze plekken is verdwenen. Er wordt een kleur gekozen die exact lijkt op uw huidskleur, waardoor de gedepigmenteerde vlek minder zal opvallen.

 1. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
 • Voor de behandeling van de wenkbrauwen of eyeliner zijn er gemiddeld 2-3 behandelingen nodig, met een interval van 4-8 weken.
 • Bij de tepel- en tepelhofreconstructie zijn er gemiddeld 2 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken.
 • Voor de behandeling van hypopigmentatie zijn er gemiddeld 4 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken.
 1. Welk resultaat kan ik verwachten?

Direct na de eerste behandeling is het resultaat zichtbaar. Na verloop van tijd, variërend van 1 tot 3 jaar, zal de kleur vervagen en kan er gekozen worden voor een herhaling van de behandeling.

Permanente make-up verwijderen 

Rejuvi Tattoo Remover
Hoe werkt dit product? Dit product bevat anorganische elementen opgelost in een vloeistof. De pasta wordt in de huid gebracht net zoals bij een tatoeage of PMU. De anorganische elementen mengen zich met de anorganische pigmenten in de huid: de pigmenten die verwijderd moeten worden. Het pigment wordt geëxtraheerd uit de huid. Hierbij wordt het eigen pigment , melanine (organisch), met ‘rust gelaten’. Het resultaat is direct al zichtbaar tijdens de behandeling. Veel pigment komt direct de huid uit. Aan het einde van de behandeling wordt er nog een dun laagje van de pasta op de huid aangebracht. Dit zorgt ervoor dat ook de laatste deeltjes pigment zich gaan binden aan het korstje dat gaat ontstaan.

NAZORGINSTRUCTIES PERMANENTE MAKE-UP

Als u de PMU goed verzorgt, duurt het, afhankelijk van het huidtype, 5 tot 14 dagen tot de behandelende huid genezen is. Direct na de behandeling (van enkele uren tot 2 dagen) kan lichte zwelling optreden. Om het ontstaan van zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan, dient u zo snel mogelijk na de behandeling elke twee uur een cold pack of een plastic zakje gevuld met ijsblokjes 1-2 minuten tegen de plaats van de behandelde delen te houden. Doe dit gedurende 1 of 2 dagen.

Na het aanbrengen van een eyeliner  kunnen de oogleden gezwollen zijn. Na een paar dagen gaat het vanzelf over.

De eerste dagen na de behandeling zullen de pigmentkleuren donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. De kleur wordt langzaam zachter.

De eerste dagen zullen er hele kleine korstjes op de huid ontstaan zoals bij krassen. Na 2-4 dagen stoot uw huid deze zelf af. Zodra de huid zich herstelt, verliezen de pigmentkleuren tot 50% aan intensiteit.

Zodra de permanente make-up  is aangebracht, krijg je een symmetrische vorm en een mooie kleur. Maar het eindresultaat hangt echter voor 50% af van hoe je  voor de permanente make-up zorgt tijdens de eerste periode.

Tot 7 dagen na de behandeling:

 • geen gebruik maken van sauna, stoombad en zwembad,
 • contact met water zo veel mogelijk vermijden,
 • geen gebruik maken van reinigingsmiddelen op de gepigmenteerde huid,
 • in geen geval de korstjes eraf krabben.

 
Dep op de gepigmenteerde huid een chloorhexidine en vervolgens doe je een dun laagje Panthenol zalf erop, een vaseline, een wond herstellend zalf met vitaminen A+D of een Bepanthen crème. Laat een korstje niet uitdrogen of barsten.

Bij lipcontour dient u Aciclovir in te nemen conform het volgende schema:

• op de 1e en 2e dag: 2 tabletten drie keer per dag
• op de 3e t/m 5e dag:  2 tabletten twee keer per dag
• op de 6e en 7e dag: 1 tablet 2 keer per dag

of Valtrex:

• op de 1e t’/m 7e dag: 1 tablet 2 keer per dag.

U dient de NAZORGINSTRUCTIES nauwkeurig op te volgen.